Hívj minket: +36-70/515-4040  |  Útvonalterv  |   ITT MINDIG NYITVA VAGYUNK!   További információk >>>

PST - 2 inch adapter

Cikkszám: TAV-PST-50
A TERMÉK RENDELÉSRE ÉRKEZIK, ÉRDEKLŐDJÖN ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNKON
PST - 2 inch adapter

PST - 2 inch adapter

Cikkszám: TAV-PST-50
A TERMÉK RENDELÉSRE ÉRKEZIK, ÉRDEKLŐDJÖN ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNKON
-5%
17 300 Ft 16 490 Ft

Ezzel a kis speciális távcsővel gyönyörűen megfigyelhetőek a napkitörések, és a Nap felszínén lévő aktív területek, flerek, filamentek. Az egyszerű napszűrőkkel ellentétben evvel a távcsővel egészen más részleteket látunk, és naptevékenységi minimumban is gyönyörűen aktív napfelszínt figyelhetünk meg!

H-alfa hullámhosszon való napészlelés elérhető áron! A képminőség H-alfa fényben sokkal kevésbé a távcső átmérőjétől, mint az áteresztési tartomány félértékszélességétől függ. A Personal Solar Telescope (röviden PST) vonalszélessége a gyártó adatai szerint 1 Angström alatti (tipikusan 0,9 Angström). A kis távcső lelke egy fabry-perot szűrőrendszer, mely a H-alfa 656,28 nanometeres hullámhosszánál igen keskeny, mindössze 0,9 Angström sávszélességben ereszti át a fényt.

E kis távcső fő bevetési területe a protuberanciák megfigyelése. Kitakarás nélkül láthatjuk a percről percre változó napkitöréseket anélkül, hogy a Nap felszínét ki kellene takarnunk. A napfelszínen egyidejűleg láthatók az aktív tartományok, flerek, filamentek.
Az okulárkihuzat 31.7mm-es, amihez adaptersorozatunk segítségével akár digitális fényképezőgépünket, akár WebCamunkat csatlakoztathatjuk. A távcső alján fotomenetet találunk, így gyorsan felszerelhető akár egy fotóállványra, vagy akár távcsövünk tetejére, vagy mechanikánkra egy megfelelő fotofeltéten keresztül.

A napfotókat A.Murner, J.Newton, Dr.Hemmerich készítették.

Tipp: Egy PST - 2" adapterrel a kis távcsövet rátehetjük nagyobb lencsés távcsövekre, ehhez azonban szükség van még egy ERF (vagy C-ERF) szűrőre is. Ezzel a 40mm-es átmérő helyett sokkal nagyobb műszert kapunk, jóval több részletet láthatunk a Nap felszínén! További részletekről érdeklődjön a boltunkban.

Gyártó
Lacerta
Garancia
1 év garancia