Útvonalterv  | A WEBSHOPUNK MINDIG NYITVA VAN!   További információk >>>

Csont, agancs, szaru markolatok

A csont evőeszközökben való felhasználása több ezer éves múltra tekint vissza. Az ókorban a kézművesek állati csontokat használtak késnyelek és egyéb eszközök készítéséhez. A Bone-t elérhetősége, robusztussága és könnyű feldolgozhatósága miatt értékelték.

Az idő múlásával az evőeszközök fejlődtek és változatossá váltak, ami sokféle anyag felhasználását eredményezte. A csont azonban továbbra is népszerű anyag maradt egyedülálló esztétikai vonzerejének és kényelmes markolatának köszönhetően. Gyakori volt, hogy állatok, például ökör, szarvas, teve, sőt bálnacsontból készült késnyeleket is láttak.

Az iparosodással csökkent a csont népszerűsége az evőeszközökben a szintetikus anyagok és műanyagok bevezetése miatt. Egyes kézművesek és hagyományos vágógépek azonban továbbra is állandósították a csont használatát, megőrizve ezzel az ősi know-how-t.

A csontot ma is használják csúcskategóriás evőeszközökben, különösen gyűjtőkésekhez, kézműves darabokhoz és luxustermékekhez. A modern stabilizációs és színezési technikák lehetővé tették a csont természetes megjelenésének megőrzését, miközben javítják annak tartósságát és nedvességállóságát.

Nézet:
Sorrend:
Sorrend: