Hívj minket: +36-70/515-4040  |  Útvonalterv  |  A WEBSHOPUNK MINDIG NYITVA VAN!   További információk >>> 

Golyós fegyverek

A golyós vadász és sportfegyverek a legnépszerűbb fegyverek a vadászok és sportlövők körében. Ezek a fegyverek különböző méretű és súlyú lövedékekre képesek, és többnyire gránát vagy lőpor hatására működnek. Az ilyen típusú fegyverek rendkívül pontosak és erőteljesek, így ideálisak vadászatra és precíziós sportlövészetre is. A golyós vadász- és sportfegyverek jegyzett fegyverek, amelyeket csak jogszerűen és engedéllyel lehet birtokolni és használni. A biztonságos használat érdekében fontos a megfelelő karbantartás és tárolás is.

Nézet:
Sorrend:
-4%
A TERMÉK KÜLSŐ RAKTÁRON VAN! RENDELÉSE 2-5 NAP!
Sauer 404 Synchro XTC 9,3x62
Sauer 404 Synchro XTC 9,3x62
3 508 680 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
3 379 990 Ft
-6%
A TERMÉK KÜLSŐ RAKTÁRON VAN! RENDELÉSE 2-5 NAP!
Sauer 404 Classic 9,3x62
Sauer 404 Classic 9,3x62
2 079 000 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
1 949 000 Ft
 
Sorrend:

A golyós vadász- és sportfegyverek az egyik legnépszerűbb fegyvertípusok a vadászat és a sportlövészet szerelmesei között. Ezek a fegyverek precízen célzhatók és nagy sebzőerővel rendelkeznek, így lehetővé teszik a nagyobb távolságokon történő célzást és a nagyobb vadak elejtését.

A golyós fegyverek általános jellemzője, hogy a lövedék egy hengertartályban, a tárban kerül elhelyezésre, majd a fegyver elsütésével a lövedék elhagyja a csövet és a célba repül. A golyósfegyverek általában nagyobb kaliberűek, mint a puska- és pisztolyfegyverek, és általában kétféle típusa található: a csőre szerelhető és a zárszerkezetes.

A csőre szerelhető fegyverek esetében a tüzelőnyél és a cső egységet alkotnak, és az egész egységet a fegyver mechanikai részeihez lehet csatlakoztatni. Ez a típus jellemzően kevésbé drága, kevésbé nehezék és könnyen szállítható.

A zárszerkezetes fegyverek esetében a tüzelőnyél és a cső egymástól elkülönülő részek, és a lövedékek a fegyver hátulsó részében található zárszerkezetben vannak elhelyezve. Ez a típus jellemzően kényelmesebb, biztonságosabb és jobb teljesítményt nyújt, de általában drágább és nehezebb fegyverek.

A golyós vadász- és sportfegyverek nagyon sokféle célra használhatók, beleértve a vadászatot, sportlövészetet, versenyzést és szórakozást. Az egyes fajták különböző kaliberűek lehetnek, amelyek eltérő vadászati ​​célokra vagy sporttevékenységekre készülték.

Az árak jelentős változékonyságot mutatnak, ugyanis a fegyverek minősége, típusa és gyártója döntő befolyással lehet az árra. Alapvetően azonban elmondható, hogy a golyós vadász- és sportfegyverek drágábbak, mint a hagyományos vadászati fegyverek.

Fontos megjegyezni, hogy a golyós fegyverek használata különleges képzést és tapasztalatot igényel, ami rendkívül fontos biztonsági okokból is. A fegyvert mindig a gyártó utasításainak megfelelően kell kezelni és karbantartani. A megfelelően karbantartott és használt golyós vadász- és sportfegyverek azonban lehetővé teszik a vadászok és lövészet szerelmesei számára, hogy élvezhessék szenvedélyüket, miközben fenntartható vadászatot és sporttevékenységet végeznek.