Útvonalterv  | A WEBSHOPUNK MINDIG NYITVA VAN!   További információk >>>

Légpuska

A légpuska egy speciális fegyver, amely levegővel hajtott lövedéket lő ki. Általában az egyszerűbb fajtái műanyag vagy fémtokban található, melyekbe sűrített levegőt pumpálunk. Az energiát egy rugó segítségével tárolja, majd amikor a ravasz meghúzásra kerül, a rugó engedélyezése pillanatában a sűrített levegő nagy erővel kilöki a lövedéket. A légpuskák főként sport célzattal vagy hobbi szinten használatosak, talán az egyik legbiztonságosabb fegyvertípus közé tartoznak. Azonban, mint minden fegyver, a légpuskának is van veszélye, így szakszerű kezelés és fenntartás rendkívül fontos.

Nézet:
Sorrend:
-25%
A TERMÉK KÜLSŐ RAKTÁRON VAN! RENDELÉSE 2-5 NAP!
Perfecta Mod. 32 légpuska 4,5 mm
Perfecta Mod. 32 légpuska 4,5 mm
47 690 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
35 990 Ft
-14%
A TERMÉK KÜLSŐ RAKTÁRON VAN! RENDELÉSE 2-5 NAP!
Umarex Perfecta RS26 légpuska
Umarex Perfecta RS26 légpuska
46 690 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
39 990 Ft
-11%
A TERMÉK KÜLSŐ RAKTÁRON VAN! RENDELÉSE 2-5 NAP!
Hammerli Black Force 800 légpuska 4,5mm
Hammerli Black Force 800 légpuska 4,5mm
78 990 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
69 990 Ft
 
Sorrend:

A légfegyverek olyan eszközök, melyek többféle célra is használhatóak. Leggyakrabban sportolási, hobbi vagy vadászati célra használják őket. A légfegyverek legfontosabb tulajdonsága az, hogy a lövedéküket az általuk működtetett levegő hatására lövik ki, így nem használnak valódi lőporral.

Többféle típusa van a légfegyvereknek, melyek között eltérő a célja, a kivitelezése, illetve a hatóereje is. A legismertebb fajták közé tartoznak a légpuskák, a légpisztolyok és a CO2-s légfegyverek.

A légpuskák nyugalmi helyzetből történő lövést tesznek lehetővé, melyeket használatukhoz általában távcső vagy egyéb műszerek szükségesek. A légpisztolyok kisebb, hordozható kivitelű fegyverek, melyek általában a célba történő lőést, illetve céltáblázatok kiszúrását, vagy pusztán lövöldözési célokat szolgálnak. A CO2-s légfegyverek CO2-palackokból működnek, melyek így kisebb súlyúak és könnyebben kezelhetőek, kényszer levegővel vagy hagyományos patronnal is működhetnek.

A legfegyverek használatára mindig figyeljesen kell odafigyelni, és megfelelően kell biztonságosan kezelni őket. Legyünk körültekintőek és felelősségteljes fegyverhasználók.