Hívj minket: +36-70/515-4040  |  Útvonalterv  |  A WEBSHOPUNK MINDIG NYITVA VAN!   További információk >>> 

Légpuska

A légpuska egy speciális fegyver, amely levegővel hajtott lövedéket lő ki. Általában az egyszerűbb fajtái műanyag vagy fémtokban található, melyekbe sűrített levegőt pumpálunk. Az energiát egy rugó segítségével tárolja, majd amikor a ravasz meghúzásra kerül, a rugó engedélyezése pillanatában a sűrített levegő nagy erővel kilöki a lövedéket. A légpuskák főként sport célzattal vagy hobbi szinten használatosak, talán az egyik legbiztonságosabb fegyvertípus közé tartoznak. Azonban, mint minden fegyver, a légpuskának is van veszélye, így szakszerű kezelés és fenntartás rendkívül fontos.

Nézet:
Sorrend:
 
Sorrend:

A légfegyverek olyan eszközök, melyek többféle célra is használhatóak. Leggyakrabban sportolási, hobbi vagy vadászati célra használják őket. A légfegyverek legfontosabb tulajdonsága az, hogy a lövedéküket az általuk működtetett levegő hatására lövik ki, így nem használnak valódi lőporral.

Többféle típusa van a légfegyvereknek, melyek között eltérő a célja, a kivitelezése, illetve a hatóereje is. A legismertebb fajták közé tartoznak a légpuskák, a légpisztolyok és a CO2-s légfegyverek.

A légpuskák nyugalmi helyzetből történő lövést tesznek lehetővé, melyeket használatukhoz általában távcső vagy egyéb műszerek szükségesek. A légpisztolyok kisebb, hordozható kivitelű fegyverek, melyek általában a célba történő lőést, illetve céltáblázatok kiszúrását, vagy pusztán lövöldözési célokat szolgálnak. A CO2-s légfegyverek CO2-palackokból működnek, melyek így kisebb súlyúak és könnyebben kezelhetőek, kényszer levegővel vagy hagyományos patronnal is működhetnek.

A legfegyverek használatára mindig figyeljesen kell odafigyelni, és megfelelően kell biztonságosan kezelni őket. Legyünk körültekintőek és felelősségteljes fegyverhasználók.