Útvonalterv  | A WEBSHOPUNK MINDIG NYITVA VAN!   További információk >>>    Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Időjárás állomás,óra

Az időjárás állomás egy olyan felszerelés, amely méri a környezeti feltételeket, mint például a hőmérséklet, a páratartalom, a légnyomás és a szélsebesség. Az érzékelők által mért adatokat egyenletes időközönként továbbítja a központi egységnek, amely azokat feldolgozza és megjeleníti az órán. Az időjárás állomást gyakran alkalmazzák a meteorológiai előrejelzésekhez és a kutatáshoz. Az óra funkciója lehetővé teszi, hogy pontosan nyomon követhessük az időt, és időzítsük a méréseket vagy más tevékenységeket. Az időjárás állomások kaphatók minden méretben és árkategóriában.

Nézet:
Sorrend:
-5%
A TERMÉK KÜLSŐ RAKTÁRON VAN! RENDELÉSE 2-5 NAP!
Levenhuk Wezzer PLUS LP30 hőmérő
Levenhuk Wezzer PLUS LP30 hőmérő
29 990 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
28 491 Ft
-5%
A TERMÉK KÜLSŐ RAKTÁRON VAN! RENDELÉSE 2-5 NAP!
10 990 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
10 441 Ft
-5%
A TERMÉK KÜLSŐ RAKTÁRON VAN! RENDELÉSE 2-5 NAP!
6 390 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
6 071 Ft
 
Sorrend:

Az időjárás állomások napjainkban elengedhetetlen eszközei a meteorológiának és az időjárás előrejelzésnek. Ezek a készülékek a környezetükben zajló változásokat, így például a hőmérsékletet, a légnyomást, a szél irányát és erősségét, a csapadékmennyiséget, az UV-sugárzást stb. mérhetik.

Az időjárás állomások főbb elemei általában a következők:

- Hőmérő: méri a levegő hőmérsékletét.
- Páramérő: megmutatja a levegő relatív nedvességtartalmát.
- Barométer: mutatja a légnyomás értékét.
- Anemométer: méri a szél sebességét és irányát.
- Csapadékmérő: méri a csapadék mennyiségét, de jellemzően csak a nedves lefelé mutató csoportokat tudják.
- UV-sugárzás mérő: méri a naptevékenység és az UV-sugárzás erősségét.

Az időjárás állomásoknak többféle típusa van, amelyek különböző lehetőségeket kínálnak. Vannak például hordozható, kézi készülékek, amelyek hasznosak lehetnek a természetjárók, kirándulók számára. Ezek egyszerű kijelzőkkel rendelkeznek, és általában csak néhány alapvető funkcióval rendelkeznek.

Van többek között kül- és beltéri állomás, professzionális és olcsóbb (hobby) készülékek is. Több új modell biztosítja azt, hogy akár a nappalos napokon is feltérképezhetjük a környezetünket. Működésüket tekintve az állomások vezeték nélküli (WiFi, GSM) vagy vezetékes hálózatokra csatlakozhatóak.

A nagyobb kiterjedésű cégek és szervezetek általában olyan állomásokat használnak, amelyek az egész települést lefedik és folyamatosan frissített időjárási adatokkal szolgálnak. Ezek az adatok széles körben elérhetők az interneten is, így a közösségi média és más weboldalak is felhasználják azokat a felhasználók kiszolgálására.

Az időjárás állomások használata számos területen, beleértve az agrárszektort, a közlekedést, az építőipart, az energiaszektor és a környezetvédelmet is, kulcsfontosságú. Az időjárás előrejelzései segítik ezeket az iparágakat a tervezés, a stratégiai döntések meghozatalában és az erőforrások hatékonyabb felhasználásában is.