Útvonalterv  | A WEBSHOPUNK MINDIG NYITVA VAN!   További információk >>>    Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Hasznos tartalmak

Vadászati Hangtompítók: Minden, Amit Tudni Kell a „csendes” lövésről

Az utóbbi években, vadászatban megjelenő technikai újdonságok vegyes érzelmeket hoztak a felszínre. A vadászat ebben különbözik más szabadidős tevékenységektől. Vajon kit háborítana fel, ha a bélyeggyűjtők erősebb nagyítót, vagy precízebb csipeszt kezdenek használni? A vadászatban azonban sok technikai újdonság szembe találja magát a hagyományokon túl az etikai kérdésekkel, a nem-vadász társadalom rosszallásán át egészen a vadásztársakig.

A Hikmicro Alpex 4K bemutatása: Új idők a vadászati optikában

A vadászat és az éjszakai erdei barangolások világában a megfelelő felszerelés hihetetlen módon ki tudja tágítani a lehetőségeinket, biztonságosabbá és eredményesebbé teszi azokat. Gyakorlatilag kinyílik az éjszaka, akár megfigyelünk, akár lőni szeretnénk. Mostantól már Magyarországon is megnyílt a jogi lehetőség is az éjjellátó céltávcsövek használatára.

A vadászat, mint minden szabadidős tevékenység szenvedély, megfelelő és persze speciális felszerelést igényel. Ahogy egy festőművész gondosan ápolja ecseteit, úgy a vadásznak is elengedhetetlenül fontos, hogy a fegyvereit optimális állapotban tartsa. 

Célunk, hogy a M3 Vadászbolt ne csak egy webshop legyen, hanem egy megbízható hely, ahol a vadászok mindent megtalálhatnak, amire szükségük lehet – legyen szó kezdőkről vagy tapasztalt vadászokról. Egy hely, ahol nincs rossz kérdés, és ahol mindenből a megbízható és támogatott márkát tartjuk. Ahol türelmes segítséget kapunk a felelős választáshoz. De azért keresse fel a webshopunkkat, ahol több mint 20000 termék közül válogathat.

Most, hogy már Magyarországon is megnyílt a lehetőség a fejlett digitális optikai eszközök használatára – természetesen a helyi szabályozásról mindenkinek kötelessége tájékozódni továbbra is – lehet, hogy a boltok kínálata zavarba is ejti az embert. Éjjellátók és hőkamerák az épp csak hatszámjegyű összegtől egészen a súlyos milliókig sokféle áron kaphatók. Szeretnénk ezzel a cikkel is a megértést segíteni. 

A modern vadászat egyik legizgalmasabb fejleménye az éjjellátó eszközök használatának elérhetővé válása, nem csak technológia szempontjából. Ahogy megérkeznek az innovációban előttünk járó országok tapasztalatai, a kezdeti tiltás és gyanakvás után most már itthon is legálissá vált (2023. 11. 01.) az éjjellátó és hőkamerás eszközök használata akár céltávcsőként is. Immár kinyílt az éjszaka a hazai vadászok előtt.

A róka elleni védekezés modern módszerei

A vörös róka és a különböző táplálékforrásokhoz való alkalmazkodási képessége miatt a vidéki területeken és a városokban egyaránt kellemetlen helyzetbe került. Az évek során számos felmérést végeztek, hogy megpróbálják megállapítani a rókapopulációt az Egyesült Királyságban. Nehéz megmondani, hogy az eredmények mennyire pontosak, de becslések szerint több mint 300 000 példány élhet az Egyesült Királyságban. Úgy tűnik, hogy az elmúlt 2 év nagyszerű szaporodási időszak volt a rókák számára, az átlagos alomméret 3-4 kölyök volt. Bár az első néhány hétben a föld alatt maradnak, a kölykök hamarosan szilárd táplálékhoz jutnak, és gyakran látni őket korán játszani az odú bejárata körül, miközben a róka is vadászik, hogy etesse az éhes almot. Az sem ritka, hogy 1-nél több róka segít a kölykök etetésében. Mire a kölykök 6-7 hónaposak lesznek, már egy kifejlett róka méretére nőnek, és 9 hónapos korukra továbbállnak, hogy saját területet keressenek. A fiatal hiúzok általában már egyéves koruk előtt szaporodni kezdenek.