Útvonalterv  | A WEBSHOPUNK MINDIG NYITVA VAN!   További információk >>>

Távcsőszerelékek

A céltávcső szerelékek használatával lehetőség nyílik arra, hogy a fegyverrel könnyedén és pontosan célzást is végezzünk. Ezek a szerelékek többféle típusban kaphatóak, így minden fegyverhez megtalálható a megfelelő kiegészítő. A megfelelő céltávcső szerelék kiválasztása nagyon fontos, hiszen az általunk választott típus meghatározza, hogy hogyan illeszthetjük a céltávcsövet a fegyverre. Sokan az ár alapján választják ki a céltávcső szereléket, de az igazán fontos szempontok közé tartozik a minőség, a stabilitás és a tartósság is.

Nézet:
Sorrend:
-27%
A TERMÉK KÜLSŐ RAKTÁRON VAN! RENDELÉSE 2-5 NAP!
Picatinny sín, Savage Long Action
27 570 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
19 990 Ft
-57%
A TERMÉK KÜLSŐ RAKTÁRON VAN! RENDELÉSE 2-5 NAP!
Weaver sín Savage Model 10-hez
53 590 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
22 990 Ft
-43%
A TERMÉK KÜLSŐ RAKTÁRON VAN! RENDELÉSE 2-5 NAP!
Remington Seven acél szerelék  30mm
69 990 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
39 990 Ft
-89%
A TERMÉK KÜLSŐ RAKTÁRON VAN! RENDELÉSE 2-5 NAP!
Remington 7600/7400 szerelék 1' Tasco
18 990 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
2 096 Ft
-20%
A TERMÉK KÜLSŐ RAKTÁRON VAN! RENDELÉSE 2-5 NAP!
Steyr Mannlicher GEN II szereléktalp
58 590 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
46 990 Ft
-12%
A TERMÉK KÜLSŐ RAKTÁRON VAN! RENDELÉSE 2-5 NAP!
Weaver szer. Docter, Burris RedDot-hoz
Weaver szer. Docter, Burris RedDot-hoz
41 590 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
36 790 Ft
 
Sorrend:

A céltávcsőszerelékek olyan eszközök, melyek a célzást és a célzás pontosságát segítik elő. Ezek az eszközök különböző célpontokhoz csatlakoznak, és hozzájárulnak a találati pontosság növeléséhez. Az ilyen szerelékek különösen fontosak a sportlövészetben és a vadászatban, de használhatóak pl. a távcsöves teleszkópokban is.

A céltávcsőszerelékek általában a fegyver tetejére vannak rögzítve, és csövön belüli optikával működnek. Az optika segítségével a lövész a látványt a távcsőben nézi meg, és így határozza meg a célpont helyzetét és távolságát.

A legtöbb céltávcsőszerelék három fő részből áll: a távcsőből, a célpontból és a csőmarókból. Az optikai távcsők általában a célpontot nagyítják, hogy könnyebben láthatóvá váljon, és így a lövész könnyebben tudjon célba venni. A célpontok lehetnek különböző típusúak, például kereszt, pont vagy szivárvány formájúak.

A csőmarók segítségével a lövész pontosan beállíthatja a céltávcső irányát. Ezek a marók lehetővé teszik, hogy a lövésztől függően módosíthassák a távcső látószögét és így a céltávolságot. A legtöbb modern céltávcsőszerelék állítható, és az adott fegyverhez is illeszkednek.

A céltávcsőszerelékek többféle típusból állnak, amelyek között szerepelnek planétás, Galilei, szimfoziális, Newton-féle, Petzval- és könyöklencsék. A legkedveltebb a planétás és a Galilei típusú céltávcsőszerelékek. A planétás kialakítás jellemzője, hogy több optikai elemet tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a nagyítást és a látómező expanzióját. A Galilei típusú céltávcsőszerelékek az optikai elemekből állnak, amelyek lehetővé teszik a képek kicsinyítését és nagyítását. Ezek a típusok kiválóan alkalmasak a kisebb fegyverekhez, és nem igénylik nagy helyet a fegyverek hátoldalán.

A céltávcsőszerelékek használata jelentős előnyöket jelenthet a lövész számára. A célzás pontossága javul, és a lövésztávolságok növekednek, hiszen a lövész könnyen magabiztosan lőhet a távolságot tekintve. Az optikai céltávcsőszerelékek jelentős haszonnal járnak a vadászatban és a sportlövészeti versenyeken is. Segítségükkel a lövész jobban koncentrálhat az általa célzott területre, és pontos lövéseket tud adni.

Összefoglalva, a céltávcsőszerelékek nagyon fontos eszközök, amelyek felgyorsítják a célzást, javítják a célpontok felismerését, és a lövések is sokkal pontosabbak lehetnek segítségükkel. Így nagyon nagy segítséget jelenthetnek a lövészek számára és jelentős előnyökkel járhatnak a sportlövészetben és a vadászatban.